Tort cu nuca
Reteta de mai jos este usor de urmat, nu da gres, va puteti impresiona familia, prietenii,etc.
Am primit-o de la sotia unui coleg, mi-a reusit, ca atare v-o recomand si voua.
Blat: 500 g nuca (macinata )
1 cana zahar tos
coaja rasa de la 3 portocale
6 oua
Se separa
galbenusurile de albusuri.Albusurile se bat spuma. Separat galbenusurile
se freaca cu zaharul (zaharul se adauga treptat) pana se obtine o crema
albicioasa, se adauga peste aceasta compozitie coaja de portocale rasa,
nuca macinata (putin cate putin, compozitia se va ingrosa - sa nu va
speriati). Se adauga treptat albusurile batute spuma si se amesteca de
jos in sus (eu am adaugat si un praf de copt in aceasta compozitie).
Se
rastoarna compozitia intr-o forma de tort (cu diametrul de max.24 cm.)
si se pune in cuptor, la mijlocul acestuia, la foc mediu spre mic
aproximativ 45 minute. (Eu l-am lasat in cuptorul electric la 150 grade C
). Se incearca cu scobitoarea daca este gata.
Blatul se raceste putin (15-20 minute) dupa care se insiropeaza , cu multa rabdare, cu un sirop format din:
SIROP – 1 cana zahar + sucul de la 3 portocale mari, se fierb 2-3 minute, iar cand siropul este caldut se insiropeaza blatul.
Tortul se lasa
sa se raceasca si se imbraca in glazura de ciocolata alba/neagra
(ciocolata menaj topita si amestecata cu putin unt) sau cu glazura de la
pachet de la Dr.Oetker (se gaseste de caramel, ciocolata alba/neagra
care dupa cum scrie pe plic se amesteca cu 2-3 lingurite de apa-de
respectat cantitatea de apa altfel glazura iese prea subtire si nu se
intareste repede).
Se orneaza cu fructe-1-2 ciorchine de coacaze proaspete. Arata foarte bine tortul in aceasta combinatie.
POFTA BUNA!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu