Ingrediente:
Pentru blat: 3 oua, 125g de zahar, 125g de faina, 1 lingura de praf de copt
Pentru crema de ciocolata: 2 tablete de ciocolata(200g), 3 oua, zeama de lamaie, 5 banane, 150g de unt, 1 plic zahar vanilat, 500g frisca lichida
Pentru décor: 9-10 praline(albe, colorate in forme diferite)
Blatul
Se bat albusurile
spuma, adaugand treptat zaharul, galbenusurile, faina, praful de copt.
Se amesteca usor pana se omogenizeaza compozitia. Se tapeteaza o forma
de tort cu margarina si faina. Se toarna compozitia si se coace la foc
potrivit.
Crema de ciocolata:
Ciocolata se topeste
usor pe baie de aburi. Galbenusurile se freaca bine cu zaharul vanilat
si untul pana ce se obtine o crema.(aprox. 7-8 minute). Se incorporeaza
apoi ciocolata topita. Albusurile se bat spuma cu 2 linguri de zahar si
se adauga peste crema de ciocolata, amestecandu-se usor de sus in jos.
Frisca lichida se bate separat pana la consistenta unei crème si se lasa
deoparte.
Bananele se curata si se taie in jumatati pe lungime. Se ung apoi cu zeama de lamaie.
Dupa ce blatul s-a
racit bine, se aseaza bananele, iar peste ele se intinde frisca intr-un
strat uniform.(blatul ramane in forma). Se toarna apoi crema de
ciocolata, se fac dungi cu o furculita si se da la frigider pentru 2-3
ore. Dupa ce s-a racit se scoate forma de tort si se aseaza tortul pe un
platou. Tortul cu crema de ciocolata se decoreaza cu praline(sau
bomboane de ciocolata).
|
vineri, 16 noiembrie 2012
Tort cu crema de ciocolata si praline
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu