vineri, 16 noiembrie 2012

Tort cu crema de ciocolata si praline

Tort cu crema de ciocolata si praline 1
  Ingrediente: Pentru blat: 3 oua, 125g de zahar, 125g de faina, 1 lingura de praf de copt Pentru crema de ciocolata: 2 tablete de ciocolata(200g), 3 oua, zeama de lamaie, 5 banane, 150g de unt, 1 plic zahar vanilat, 500g frisca lichida Pentru décor: 9-10 praline(albe, colorate in forme diferite)



Blatul
Se bat albusurile spuma, adaugand treptat zaharul, galbenusurile, faina, praful de copt. Se amesteca usor pana se omogenizeaza compozitia. Se tapeteaza o forma de tort cu margarina si faina. Se toarna compozitia si se coace la foc potrivit.

Crema de ciocolata:
Ciocolata se topeste usor pe baie de aburi. Galbenusurile se freaca bine cu zaharul vanilat si untul pana ce se obtine o crema.(aprox. 7-8 minute). Se incorporeaza apoi ciocolata topita. Albusurile se bat spuma cu 2 linguri de zahar si se adauga peste crema de ciocolata, amestecandu-se usor de sus in jos. Frisca lichida se bate separat pana la consistenta unei crème si se lasa deoparte.

Bananele se curata si se taie in jumatati pe lungime. Se ung apoi cu zeama de lamaie.
Dupa ce blatul s-a racit bine, se aseaza bananele, iar peste ele se intinde frisca intr-un strat uniform.(blatul ramane in forma). Se toarna apoi crema de ciocolata, se fac dungi cu o furculita si se da la frigider pentru 2-3 ore. Dupa ce s-a racit se scoate forma de tort si se aseaza tortul pe un platou. Tortul cu crema de ciocolata se decoreaza cu praline(sau bomboane de ciocolata).


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu